För att använda våra appar och konfigurationer behöver du först skaffa ett ExpressVPN-konto.

Den här guiden visar dig hur du konfigurerar ExpressVPN-appen Android TV eller Android TV-dosor, vilket omfattar följande enheter:

• Sony
  • Sharp
  • TCL
  • Xiaomi
  • MINIX
  • Nvidia Shield
  • Formuler

Är du inte kund hos ExpressVPN än?
Läs mer om varför ExpressVPN är bäst VPN för Android TV.

Gå till…

Hämta ExpressVPN-appen på din Android TV
Aktivera ExpressVPN-appen
Anslut till en serverposition
Disconnect from a server location
Choose a different server location
Uninstall ExpressVPN from your Android TV

Hämta ExpressVPN-appen på din Android TV

Viktigt: Stegen nedan är för enheter som använder Android 5.0 (Lollipop) och senare. Om du inte kan komma åt Google Play Store överför du ExpressVPN-appen till din Android TV från en annan enhet istället.

På din Android TV, gå till Google Play Store och sök efter ExpressVPN.

Sök efter "ExpressVPN."

Välj ExpressVPN.

På ExpressVPN-appens sida väljer du Installera.

Välj "Installera."

Välj Öppna.

Välj "Öppna."

Fortsätt för att aktivera ExpressVPN-appen.

Viktigt: Följ endast stegen nedan för att överföra ExpressVPN-appens APK om ExpressVPN inte kan laddas ned direkt på din Android TV.

På din dator går du till konfigurationssidan på ExpressVPN. Om du blir ombedd anger du dina inloggningsuppgifter till ExpressVPN och klickar på Logga in.

Ange dina kontouppgifter och klicka på "Logga in."

Ange verifieringskoden som skickas till din e-post.

Till höger, klicka på Ladda ned APK.

Under "ExpressVPN för Android," tryck på "Ladda ned APK."

Du behöver nu en filhanteringsapp för att överföra ExpressVPN-appens APK från din dator till en Android TV.

Viktigt: ExpressVPN samarbetar inte med några appar från tredje part.

På din Android TV, gå till Appar. Under appkategorier, välj Sök efter appar.

Välj “sök efter appar.”

Ange file commander. Klicka på Installera > Öppna.

Välj “Öppna.”

Välj Tillåt för att låta File Commander komma åt foton, media och filer.

Välj “Tillåt” för att låta File Commander komma åt foton, media och filer.

Välj en inloggningsmetod (om du väljer Google loggas du automatiskt in med samma e-postadress som du använder för din Android-enhet).

Välj en inloggningsmetod.

På din dator, gå till mobidrive.com. Logga in med samma e-postadress som du använde för att logga in på File Commander.

Klicka på Ny > Ladda upp filer. Välj ExpressVPN-appens APK som du ladda ned tidigare. Välj Öppna.

File Commander på din Android TV, gå till MobiDrive.

Find the ExpressVPN app APK and selectVertikal ellipsis..

Välj Flytta.

Välj mappikonen FC.

Välj Intern lagring.

Välj Ladda ned Flytta hit.

Du har nu åtkomst till ExpressVPN-appens APK på din Android TV. Innan det behöver du aktivera utvecklarläget. På fjärrkontrollen trycker du på knappen ”hem”. Välj Inställningar.

Välj Enhetsinställningar > Om.

Under Om, leta efter Version. Fortsätt välja det tills det står “Du är nu en utvecklare!”

Gå tillbaka till Inställningar. Välj Appar > Säkerhet & begränsningar > Okända källor. Växla File Commander till på.

Växla “File Commander” till på.

Gå till File Commander. Välj Intern lagring och välj sedan ExpressVPN-appens APK som du laddade upp tidigare. Välj INSTALLERA.

Välj "Installera."

ExpressVPN-appen är nu nedladdad på din Android TV. Gå till ExpressVPN och välj Öppna.

Välj "Öppna."

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

2. Aktivera ExpressVPN-appen

Välj Logga in.

Bild på Android TV-appens startskärm.

Det finns tre sätt att logga in på.

ExpressVPN sign-in screen

Logga in med QR-kod

1. Skanna QR-koden med din smartphone för att logga in.
  2. Ange e-post och lösenord för ditt ExpressVPN-konto. Tryck på Logga in.
  3. Tryck på Bekräfta.
Viktigt: Om alternativet att skanna QR-koden inte visas, gå tillInställningsikon.> Applikationer > Hantera installerade applikationer > ExpressVPN > Rensa data > OK. När du har rensat lagrade data startar du om ExpressVPN-appen. QR-koden bör nu vara synlig.
Logga in med kod

1. På en enhet som inte är din TV, besök auth.expressvpn.com/activate
  2. Ange den åttasiffriga koden som visas på din TV.
  3. Välj Fortsätt.
  4. Bekräfta din åttasiffriga kod.
  5. Ange e-post och lösenord för ditt ExpressVPN-konto. Välj Logga in.

Logga in med fjärrkontroll

1. Välj Logga in med fjärrkontroll.
  2. Ange e-post och lösenord för ditt ExpressVPN-konto. Välj Logga in.

Du kommer att se ett meddelande med information som samlats in av ExpressVPN-appen. Välj Godkänn och fortsätt för att gå vidare.

Välj Fortsätt för att konfigurera appen.

När du blir ombedd att godkänna ExpressVPN:s anslutningsförfrågningar, välj OK.

Din app frågar om du vill dela anonym information för att hjälpa till att göra ExpressVPN snabbare och mer pålitligt. Välj din preferens för att fortsätta.